Справа Хізб ут-Тахрір: російський суд

Справа Хізб ут-Тахрір: російський суд "завернув" всі клопотання і взяв перерву

Укрінформ
Військовий суд у Ростові-на-Дону продовжить розгляд кримінального провадження стосовно фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Руслана Зейтуллаєва 20 лютого.

Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив у Фейсбуці.

"Сьогоднішнє засідання у ростовському військовому суді за обвинуваченням Зейтуллаєва закінчено. Оголошено перерву до 20 лютого", - написав він.

Підбиваючи підсумки сьогоднішнього засідання, Курбедінов зазначив, що суд відхилив усі клопотання, заявлені підсудним і стороною захисту. Вони стосувалися, зокрема, відводу прокурора, який підтримував обвинувачення у попередньому суді в іншому складі суддів, і неприпустимості тримання Зейтуллаєва в "клітці" під час судового засідання, в порушення ст. 3 Конвенції. Крім того, Зейтуллаєв подавав клопотання про відмову від адвоката, призначеного судом, та про неприпустимість застосування спеціальних прийомів приводу в зал і з залу суду співробітниками конвою.

За словами Курбедінова, на засіданні російський прокурор оголосив ряд процесуальних документів, і на наступне засідання планується виклик свідків обвинувачення, допит яких проводитиметься у форматі відеоконференції.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухалася справа кримських мусульман за обвинуваченням їх у зв'язках з "Хізб ут-Тахрір", виніс 7 вересня вирок. Згідно з рішенням суду севастопольця Руслана Зейтуллаєва, якого російська влада називала організатором центру "Хізб ут-Тахрір", було засуджено до семи років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаев, Рустем Ваїтов і Нурі Примов отримали по п'ять років колонії.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-