До рук головного казначея столичної поліції

До рук головного казначея столичної поліції "прилипли" 10 мільйонів преміальних

Фото
Укрінформ
Дніпровський райсуд столиці обрав запобіжні заходи п’ятьом учасникам злочинної групи, яких підозрюють у привласненні майже 10 млн грн, що призначалися на виплату премій київським поліцейським.

Про це повідомляється у понеділок на сайті ГПУ.

Так, трьох із затриманих заарештовано строком на два місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 млн грн.

"Зокрема, начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції України у м. Києві суд у якості альтернативи тримання під вартою визначив заставу у сумі 2 млн грн, представнику профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 млн грн кожному", - йдеться у повідомленні.

Ще двоє фігурантів кримінального провадження за рішенням суду перебуватимуть під домашнім арештом. Одного з них суд також зобов’язав носити електронний засіб контролю. 

Крім того, прокуратура подала клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 млн грн, які були вилучені у підозрюваних під час обшуків, а також рухомого та нерухомого майна, що їм належить (три автомобілі, три квартири та приватний будинок).

Як повідомлялося, 10 лютого 2017 року слідчі прокуратури міста Києва спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України затримали п’ятьох посадових осіб столичного главку поліції одразу після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис. грн. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-