12 лютого: народний календар і астровісник

12 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Трьох Святих; не бігайте за двома зайцями 

Сьогодні вшановується пам’ять вселенських учителів і святителів церкви Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста. А ще сьогоднішня неділя називається неділею про блудного сина, адже церква цього дня згадує євангельську притчу про блудного сина, котрий після блукань світом, розтринькавши все батьківське майно, яке він отримав у спадок, повернувся додому. Гульвіса і пройдисвіт прийшов до батька і той радо прийняв сина. Смисл притчі в тому, що кожен християнин через покаяння «вертається» до Небесного Батька, вертається додому. Головне – було б бажання!

В народі цей день називали просто – Трьох Святих. У цей день не можна було прясти, щоб протягом року не було наривів. А ще вважалося, що цього дня в лісах між звіриною починається «весільний» сезон: звірі паруються, самці б’ються між собою, починається звіриний рід. За поведінкою звірів передбачали погоду: якщо зайці набігали зі степу до саду, то це віщувало морози, коли ж миші вибігали на лісовий настил – до відлиги.

Іменинники сьогодні всі Василі, Григорії та Івани.

Сьогодні 16-ий і 17-ий місячні дні. Місяць починає спадати. День розквіту жіночих енергій. Сприятливий для любові, подружніх стосунків, парних контактів, святкувань, застіль, веселощів і розкріпачення. День радощів і внутрішньої свободи. Перша половина дня сприяє максимальному використанню внутрішньої енергії. Відпочинок має бути яскравим, феєричним, відкиньте всі проблеми і турботи. Якщо ж вам не до веселощів і ви не любитель галасливих компаній – займіться прибиранням оселі. Камінь дня – прозорий аметист – символ вічної юності та нев’янучої краси, названий на честь грецької німфи Аметист. За християнською традицією аметист символізує чистоту помислів і вважається архієрейським каменем. Маленьке, оправлене в срібло аметистове сердечко буде гарним оберегом сімейного щастя як для жінки, так і для чоловіка.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році – 27,4 а найтеплішим у 1995 -  +10,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-