11 лютого: народний календар і астровісник

11 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Лаврентія; як лютий не лютує, а все одно, до березня йде  

Нинішній день надзвичайно розмаїтий на різні свята й святкові події: приміром, у вірмен, які три дні не змогли дочекатися до св. Валентина – власне свято закоханих – день святого Саркіса. В Китаї – грандіозне свято червоних ліхтарів, яким власне закінчується святкування китайського Нового року. А ще сьогодні розпочинається Венеціанський карнавал, карнавал у Ніцці, карнавал лимонів у Ментоні (французька Рів’єра), винний фестиваль у Мальборо – найбільший фестиваль вина у Новій Зеландії, Королівська регата в Австралії та ще маса цікавих подій і свят в усьому світі.

В Україні цього дня вшановували преподобного Лаврентія, затворника Печерського. Прославився цей святий даром зцілень. Лаврентію молилися люди, котрі мали проблеми з очима. А взагалі,  «На Лаврентія то січнем потягне, то березнем повіє»; «І теплом приласкає, і морозом віддубасить». Це дуже влучно характеризувало погоду мінливого лютого. Її підмічали по димові з печі – якщо він йде прямісінько у небо – на мороз; коромислом – на відлигу. Дослухалися до звуків – шумить зимовий ліс – чекай відлиги. Спостерігали за худобою: свійські свині згрібають барліг і ховаються в нього – перед великим морозом.

Іменинники сьогодні Гнат, Лаврентій, Роман.

Сьогодні 16-ий місячний день, Місяць у Діві, символ дня – чарівний легкокрилий метелик. Прагніть гармонії й рівноваги тіла і духу. Завершуйте маленькі справи, розпочаті напередодні. Закріплюйте досягнуті позиції. Рекомендуються фізичні вправи, бажано утриматися від м’яса. Їжа має бути поживною, але не надмірною. Легкі супи, каші, риба у різному вигляді – саме те, що треба. Цієї місячної доби відбувається оновлення крові, тому корисно в різні страви додавати куркуму. Стосунки, розпочаті в цей період здебільшого можуть бути корисними для обох партнерів, але романтичного флеру в них не буде! Практична Діва дещо скептично дивиться на всілякі сердечка й зітхання. Пристойний рахунок у солідному банку – для неї найкраще підтвердження любові.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році – 25,0 а найтеплішим у 1958 і 1997 -  +8,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-