Мін'юст порадить держреєстраторам, як роздержавити газети

Мін'юст порадить держреєстраторам, як роздержавити газети

Укрінформ
Міністерство юстиції розробить рекомендації для державних реєстраторів щодо процедури роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ.

Про це повідомляє сайт Національної спілки журналістів України.

Зокрема, в НСЖУ зазначили, що відбулася робоча зустріч в.о. голови Спілки Сергія Томіленка з директором Департаменту державної реєстрації та нотаріату Мін’юсту Віталієм Гайдуком щодо координації зусиль для допомоги комунальним ЗМІ у процесі роздержавлення. На зустрічі також обговорювалося питання необхідності надання місцевим держреєстраторам офіційних рекомендацій щодо роздержавлення газет.

Як розповіли в НСЖУ, редактори місцевих газет неодноразово наголошували на проблемах непорозуміння з державними реєстраторами на місцях, дехто з яких вимагали зовсім інший перелік документів, ніж вказаний на сайті Мін’юсту. Водночас, і у самих редакторів виникає багато питань, як правильно роздержавлювати газети.

“За результатами зустрічі домовлено про розробку Мін'юстом першої рекомендації для реєстраторів щодо процедури перетворення комунальних редакцій у підприємства, засновані трудовими колективами”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

1 січня 2016 року закон набув чинності.

Фото: Закон і Бізнес

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-