Суд закрив справу стосовно співробітниці НАБУ

Суд закрив справу стосовно співробітниці НАБУ

Укрінформ
Апеляційний суд Києва закрив кримінальну справу, порушену за фактом проведення тренінгів  співробітницею Національного антикорупційного бюро Катериною Везєлєвою-Борисовою.

Про це повідомив у Фейсбуці її адвокат Олексій Задоєнко.

"Перемога! Тренінг - це викладацька діяльність, що дозволена державним службовцям. Апеляційний суд міста Києва постановив: апеляційну скаргу захисту - задовольнити. Скасувати постанову Солом'янського районного суду міста Києва від 20 жовтня 2016 року і закрити провадження про адміністративне правопорушення у зв'язку з відсутністю в діях Везєлєвої-Борисової Катерини Олегівни складу адміністративного правопорушення", - написав він.

Адвокат додав, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, у НАБУ Везєлєва-Борисова обіймає посаду заступника начальника Відділу забезпечення роботи директора Бюро. Вона читала тренінги на теми молодіжного лідерства та гендерної рівності для Фонду Фрідріха Еберта в Україні. Везєлєва-Борисова стверджує, що вела тренінги у позаробочий час і це не стосувалися її посадової діяльності.

У жовтні 2016 року Солом'янський райсуд визнав Везєлєву-Борисову винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Суд вважав, що тренінги не є викладацькою діяльністю і зобов’язував чиновницю повернути зароблені під час тренінгів 18 тисяч гривень, а також сплатити понад 8 тисяч гривень штрафу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-