UA|TV покаже «історії успіхів» переселенців - Джапарова

UA|TV покаже «історії успіхів» переселенців - Джапарова

Укрінформ
На базі сайту Міністерства з питань тимчасово окупованих територій планується запустити онлайн-платформу, на якій акумулюватиметься офіційна інформація від органів влади для переселенців.

Про це розповіла перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час круглого столу «Етика висвітлення журналістами теми ВПО, мігрантів та біженців. Роль ЗМІ у подоланні розколу суспільства» в Укрінформі.

«Є великий запит на онлайн-платформу від держави, думаю, що МінТОТ нас підтримає. Ми передали свої розробки до міністерства і почули від міністра, що робота сьогодні проводиться і що таку платформу, яка збере всю офіційну інформацію від державних, муніципальних органів влади та буде зручною для читання, користування переселенцями, створять на базі міністерства (МінТОТ — ред.)», - сказала вона.

За словами Джапарової, онлайн-платформа міститиме відомості про те, що робить держава для внутрішньо переміщених осіб, які існують проблеми у цій сфері та як їх вирішувати.

Крім того, вона повідомила, що на телеканал іномовлення UA|TV готує серію програм, у яких покажуть «історії успіхів» переселенців.

«На сьогодні ми працюємо над тим, щоб запустити на телеканалі UA|TV кілька проектів та розказати позитивні історії того, як переселенці знайшли себе в дуже складних і некомфортних умовах», - поінформувала заступник міністра.

Вона також наголосила, що матеріали про переселенців неодноразово подавав і Укрінформ.

«Усе це впливає на сприйняття цієї проблеми в Україні», - підкреслила Джапарова.

У свою чергу, директор Інституту демократії імені П.Орлика Світлана Єременко підкреслила, що наразі тематика ВПО погано висвітлюється українськими мас-медіа. За її даними, лише близько 1,5 % новин у ЗМІ про переселенців, тоді як самих внутрішньо переміщених осіб налічується 3 % від загальної кількості населення в нашій державі.

Водночас виконавчий директор громадської організації «Детектор медіа» Діана Дуцик зауважила, що протягом останніх трьох років, коли в Україні виникла проблема внутрішньо переміщених осіб, тематика мас-медійних матеріалів про них змінювалася. Так, вона розповіла, що на початку агресії на сході ЗМІ писали більше негативного про переселенців, але сьогодні таких матеріалів значно поменшало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-