НСЖУ просить Кабмін втрутитись у ситуацію з блокуванням Укрпоштою роботи газет

НСЖУ просить Кабмін втрутитись у ситуацію з блокуванням Укрпоштою роботи газет

Укрінформ
Національна спілка журналістів України заявляє, що ДП «Укрпошта» не перераховує газетам належні кошти за передплату на 2017 рік.

Про це йдеться у повідомленні НСЖУ, наданому Укрінформу.

"Державне підприємство «Укрпошта» блокує діяльність національних та місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік", - зазначається у повідомленні.

Зокрема, за інформацією, наданою НСЖУ дирекцією «Укрпошти», станом на 8 лютого заборгованість перед редакціями газет становить 265 млн грн, або 46% від загального обсягу передплати.

У НСЖУ закликають уряд України втрутитись у ситуацію.

"Ми розуміємо, що новий менеджмент проводить масштабне чергове реформування пошти, але ж не за рахунок сотень редакцій газет і журналів його проводити! Якщо ж «Укрпошта» самостійно не має ресурсів на виконання урядового рішення про підняття мінімальної зарплати, то Кабмін має допомогти", - наголошує в.о.голови НСЖУ Сергій Томіленко.

Водночас, як констатують у спілці, паралельно з блокуванням перерахунку зібраних у читачів за передплату коштів «Укрпошта» готує підняття тарифів на доставку преси на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-