Держкомтелерадіо співпрацюватиме з китайськими колегами

Держкомтелерадіо співпрацюватиме з китайськими колегами

Укрінформ
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та заступник директора Головного управління з питань преси, друку, радіомовлення, кінематографії та телебачення КНР Чень Тинь підписали Лист про наміри щодо співпраці між Держкомтелерадіо та відповідним відомством Китаю.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

"Співробітництво між Україною та Китайською Народною Республікою в сфері телебачення і радіомовлення, а також в сфері видавничої справи здійснюється відповідно до укладених міжвідомчих угод", - зазначив Наливайко.

Він повідомив, що завдяки цим документам Національна телекомпанія України обмінюється контентом з Центральним телебаченням Китаю, Київська філія НСТУ співпрацює з Хєюлунцзянським телебаченням, в рамках якого проведено " Тиждень Хєюлунцзянського телебачення" та налагоджено співробітництво з інших питань.

Крім того, на підставі Угоди про обмін інформацією інформаційне агентство "Укрінформ" установило партнерські відносини з китайським інформагентством "Сіньхуа", налагоджено співпрацю з друкованим виданням китайського уряду - газетою "Женьмінь Жібао".

Керівник китайської делегації Чень Тинь у своїй промові зазначив, що мета їхнього візиту – зміцнити і розширити співпрацю з Україною в галузі телебачення і радіомовлення, щоб народ обох країн краще знав і розумів одне одного.

"У документі, підписаному 8 лютого, сторони домовилися про те, що і надалі виконуватимуть зобов’язання, взяті на себе в рамках раніше підписаних міжвідомчих Угод, а також розглянуть питання про можливість налагодження співпраці між Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси Держкомтелерадіо та Тренінговим центром Головного державного управління у справах преси, друку, радіомовлення, кінематографії та телебачення КНР. Крім того, сторони зобов’язалися сприяти підготовці і трансляції в Україні програм "Китай сьогодні", -  йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-