ВМС проводить перевірку щодо

ВМС проводить перевірку щодо "холодного" перевезення морпіхів

Укрінформ
Командування Військово-морських сил ЗСУ проводить службову перевірку за фактом перевезення бійців 36 бригади морської піхоти у тентованих КРАЗах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник прес-служби ВМС Олег Чубук.

«Наразі проводимо службову перевірку. Якщо виявиться, що винні посадові особи, то вони будуть притягнуті до відповідальності», - сказав Чубук.

Варто зазначити, що самі бійці 36 бригади, які їхали в тентованій машині, зазначають, що ніхто не віддавав наказ їхати в холодних машинах. 

Як написав у Фейсбуці боєць 36 бригади Ярослав Козуб, поїхати холодною машиною було рішенням самих бійців, оскільки їм хотілося швидше побачити рідних.

«Нам сказали почекати або поїхати прямо в той час КРАзом. А ми тільки з окопів повилазили і мріємо побачити рідних. Нам байдуже, аби скоріше», - написав Козуб.

Як відомо, волонтер Роман Донік написав у Фейсбуці про те, що бійців 36 бригади перевозили до пункту постійної дислокації в холодних машинах.

«Зібрали відпускників і відправили їх до Миколаєва з Широкиного тентованим КрАЗом. Тільки в Миколаєві їм оформлять папери на відпустку, і вони зможуть добиратися як захочуть. Поки немає документів, вони їдуть тим, чим наказують. 12 мінімум годин дороги. За такої погоди всі 15. У Широкиному мінус 8, по дорозі до -15. А ще якийсь кмітливий тиловик користуючись нагодою, 2/3 кузова забив якимись ящиками і майном. Люди можуть їхати тільки стоячи, як оселедці в бочці», - написав Роман.

Він також зазначив, що багато хто їхати в таких умовах відмовилися. «Це ж 36 бригада морської піхоти. Рік без ротації, віджата у сепарів наша земля під Широкиним. Ми пролазили кілька днів у них по позиціях. Води по коліно, бруду на берцах по кілька кілограмів. Постійна сирість. І ось довгоочікувана відпустка. Ті хто поїхали у вологій формі з сирими ногами в цій машині, приїдуть, в кращому випадку, застуджені», - зазначив волонтер.

Згодом він також написав, що після його поста у соцмережі навздогін КрАЗу вислали опалювальний кунг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-