Марина Порошенко відкрила у Києві фотовиставку

Марина Порошенко відкрила у Києві фотовиставку "Благодійність в об'єктиві"

Фото
Укрінформ
Світлини, представлені на фотовиставці "Благодійність в об'єктиві", що відкрилася сьогодні у Києві, є ілюстраціями благодійності та волонтерства, вони демонструють готовність українців реагувати на чужий біль.

На цьому наголосила, відкриваючи виставку, дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко.

"Для мене надзвичайно зворушливо, почесно відкривати сьогодні Всеукраїнську фотовиставку, яка має відому назву "Благодійність в об'єктиві". Щойно ми подивилися 40 найкращих робіт волонтерства 2016 року в Україні. І ми бачимо, що цей проект висвітлює дійсно дуже актуальну соціальну проблематику українського суспільства. За кожною з цих світлин стоїть чиясь трагічна або героїчна доля - доля наших з вами земляків. І цей фотолітопис демонструє нам, що наші співвітчизники небайдужі, вони мають відкриті серця і готовність допомагати одне одному і реагувати на людський біль", - підкреслила Марина Порошенко.

Вона зазначила, що допомога, підтримка, волонтерство і благодійність дарують нам віру, рятують життя і наближають мир.

"Україна продемонструвала всьому світу, що разом ми можемо творити великі зміни. І підтвердження тому - усунення гуманітарної катастрофи в Авдіївці, коли ми всі об'єдналися і продемонстрували, що ми - єдина нація. Саме в такі моменти єдності відчуваєш, що Україна - це країна великої волі, гідності і братерства. І мені б дуже хотілося, щоб уже наступного року на наступній фотовиставці ми не бачили кадрів війни, а раділи відродженню нашої країни", - сказала Марина Порошенко.

Як повідомила директор Українського форуму благодійників, який є організатором Всеукраїнського фотоконкурсу "Благодійність в об'єктиві", Анна Гулевська-Черниш, цього року на нього надійшло 500 робіт з усіх регіонів. Третина з них зображають дітей. Це вселяє надію на те, що українці продовжують допомагати одне одному попри все і дивляться в майбутнє з оптимізмом.

Вона додала, що згідно з даними соціологічного дослідження, який наприкінці грудня провів форум спільно з Центром Разумкова, майже 40% українців у 2016 році жертвували - в середньому від 100 до 500 грн -  і підтримували благодійні справи.

Зазначалося, що вперше за 7-річну історію фотоконкурсу в ньому взяли участь представники різних країн, і на виставці можна побачити благодійність очима французьких, румунських, грецьких, індійських та ліванських фотографів. Але цьогорічними призерами стали роботи українських фотохудожників. Перше місце посіла фотографія "Горнятко доброти" Марини Яременко. Друге - фото "Народжений" Ніни Грушецької. Третє - робота "Пацаняче горе" Костянтина Скомороха. Авторам присуджено відповідно золоту, срібну та бронзову медалі Національної спілки фотохудожників України. Дипломи від НСФХУ присуджено: І ступеня - Світлані Гончаренко за світлину "Брат за брата", ІІ ступеня - Андрію Нестеренку за фото "Ігри героїв", ІІІ ступеня - Сергію Рижкову за фото "Дай Боже!".

Одержали також призи лідери в 6 номінаціях, було вручено 5 спеціальних призів. Зокрема, спеціальну премію за висвітлення теми "Діти, поранені війною" від  гуманітарного штабу Ріната Ахметова одержала Ніна Грушецька за вражаюче фото "Дитина?" 9-річного Максима Бащенка з прифронтової території - села Плотина Станично-Луганського району на Луганщині. Спеціальний приз "Вибір народного журі" отримала Анастасія Зазуляк - за фото "Дитяча турбота". Учасники церемонії вітали зображених на цьому фото - 17-річну дівчину на візку з Хмельниччини Богдану Підберезну та її улюбленого хореографа Амадора Лопеса.

Виставка "Благодійність в об'єктиві" експонуватиметься в "Шоколадному Будиночку" до 19 лютого. Традиційно після експонування у Києві фотовиставка впродовж року мандруватиме всією Україною. Вона також експонуватиметься у Верховній Раді та в Будинку уряду.

Усі фото та їх історії можна знайти в онлайн-галереї "Благодійність в об'єктиві" на сайті фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-