Спадщина Антонова дала Україні квиток в елітний клуб авіаційних держав - Порошенко

Спадщина Антонова дала Україні квиток в елітний клуб авіаційних держав - Порошенко

Укрінформ
7 лютого народився видатний українець - авіаконструктор Олег Антонов, який допоміг стати Україні авіаційною державою.

Нагадування з цього приводу опублікував на своїй сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні день народження у нашого видатного співвітчизника - авіаконструктора Олега Антонова. Його спадщина дала Україні квиток в елітний клуб авіаційних держав", - написав Президент.

Олег Костянтинович Антонов (1906-1984) - літакобудівник, один з прославлених авіаконструкторів, під керівництвом якого були створені найбільші у світі літаки – АН-12, «Антей», «Руслан». 

Авіацією та авіабудуванням Антонов захоплювався з юнацьких років. У 1924 році під час навчання в Саратовському індустріальному технікумі збудував свій перший планер. У 1930 році закінчив машинобудівний факультет Ленінградського політехнічного ынституту. В 1938-1946 роках працював у ДКБ (дослідно-конструкторське бюро) О.С. Яковлєва. Спочатку провідним інженером, під час війни - заступником головного конструктора, у 1945-1946 роках – начальником філіалу цього ДКБ у Новосибірську, а з 1946 року і головним конструктором. 

У 1952 році Антонов та провідні спеціалісти цього КБ переїхали до Києва, де їм практично заново довелося створювати і колектив, і виробничу базу. У 1967-1984 роках - генеральний конструктор київського ДКБ.

Загалом Антонов створив 52 типи планерів та 22 типи літаків. У 1997 Національною академією наук України була заснована премія НАН України імені О.К. Антонова, яка вручається Відділенням механіки НАН України за видатні досягнення в галузі технічної механіки та літакобудування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-