У посольстві України кажуть, що надіслали листа меру Перемишля 3 лютого

У посольстві України кажуть, що надіслали листа меру Перемишля 3 лютого

Укрінформ
Посольство України у Польщі 3 лютого надіслало в мерію Перемишля листа щодо скасування рішення СБУ про заборону в’їзду до України меру Роберту Хомі.

Цю інформацію згодом підтвердила мерія міста, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми відправили електронну версію листа від імені посла у п’ятницю, 3 лютого, а оригінал надіслано пріоритетним листом поштою”, - повідомив агентству радник-посланник посольства Польщі в Україні Василь Зварич.

Таким чином, неточною виявилася інформація мера Перемишля про те, що станом на понеділок він не отримав жодного офіційного повідомлення про те, що йому скасовано заборону на в’їзд в Україну. Про це він заявив в обід під час прес-конференції у Перемишлі.

Згодом, мерія міста підтвердила факт отримання листа. В ньому, за словами речника мера Перемишля Вітольда Вольчика, українська сторона перепрошує Хому за інцидент, який трапився 17 січня, пов'язаний із забороною йому в’їзду до України.  

Як повідомляв Укрінформ, СБУ у грудні заборонила меру Перемишля Роберту Хомі в'їзд в Україну терміном на п'ять років через, як зазначалося, його антиукраїнську діяльність. Хома отримав документ щодо заборони в'їзду на кордоні, прямуючи 17 січня до Львова. МЗС Польщі надіслало в українське зовнішньополітичне відомство ноту і просило негайно роз’яснити ситуацію. СБУ 26 січня скасувала заборону на в’їзд в Україну меру Хомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-