Фейгін бачить два варіанти звільнення Сущенка

Фейгін бачить два варіанти звільнення Сущенка

Фото
Укрінформ
Доля журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві, буде вирішена в результаті політичних переговорів, або є інший шлях - амністія усіх політичних в’язнів, які перебувають у Росії. 

Таку думку висловив журналістам на брифінгу після презентації фільму UA/TV "В'язні Кремля", присвяченого Сущенку, його адвокат Марк Фейгін, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У кінцевому результаті Роман Сущенко буде звільнений у результаті політичних домовленостей, які будуть наслідком політичного тиску. Або є ще один варіант, та він більш глобальний, і поки що немає шляхів його реалізації зараз - шляхом політичної амністії по відношенню до всіх політичних в’язнів в Росії", - сказав Фейгін.

На його переконання, у разі реалізації другого сценарію Москва буде вимагати від Києва таких самих кроків, "а це зараз, у часи боїв в Авдіївці, є неможливим".

Правозахисник наголосив, що українського журналіста, на відміну від інших політв'язнів, утримують не в найгірших умовах. "Він нормально почувається. У Сущенка все нормально із продуктами харчування та з іншою допомогою, з ліками. Тобто із цим проблем немає", - сказав Фейгін.

Він зазначив, що до кореспондента Укрінформу пускають консула, адвоката. Є тільки проблеми із листуванням, бо кореспонденцію не пропускає цензура у в’язниці.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-