Справа Іл-76: СБУ виклала докази організації теракту Плотницьким

Справа Іл-76: СБУ виклала докази організації теракту Плотницьким

Аудіо
Укрінформ
Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницьким був одним із організаторів теракту у справі збитого у 2014 році літака ІЛ-76 Збройних сил України.

Докази проти Плотницького оприлюднив прес-центр СБ України.

«Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що голова терористичної організації «ЛНР» І.Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «батальйон «Зоря», разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О.Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, у червні 2014 року під час заходу на посадку у луганський аеропорт переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Літак загорівся і впав, дев'ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

Обвинувальний акт стосовно терористів затверджено прокуратурою Дніпропетровської області та направлено до суду. Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт за ч. 3 ст. 258 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-