5 лютого: народний календар і астровісник

5 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Агатангела; миру і любові вашому дому!

Сьогодні мученика Агатангела, а також неділя «про митаря і фарисея». Попри те, що до Великого посту залишається ще 3 тижні – віряни починають поволі готуватися до цього визначного й надзвичайно відповідального періоду. Сьогодні згадують євангельську історію про митаря і фарисея. Ці двоє молилися в храмі. Фарисей, або ж книжник, стояв і тішився з того, що він – найкращий: «Дякую Тобі Боже, що я не такий як усі інші…» Далі він перераховував усіх «поганих» людей: грабіжників, волоцюг, повій, згадував і того ж таки крадія-митаря. А ще нагадував, який він хороший, як постує, як роздає милостиню. Митар стояв неподалік, боячись навіть очі вгору підвести. Він тяжко зітхав і молився: «Боже, милостивий будь до мене, грішного!» Звісно, що виправданий пішов із храму митник – хабарник і злодюга, котрий щиросердно каявся у власних гріхах. Ця проста покаянна молитва, яка так і називається «молитвою митаря», добре знайома кожному християнину. А мораль сьогоднішньої притчі в тому, що фундаментом життя віруючого є смирення. З понеділка розпочинається суцільна седмиця, коли навіть у середу і п’ятницю дозволяється їсти м’ясо, молочні продукти, рибу та яйця – все, що заманеться. Також сьогодні церква вшановує пам’ять усіх, постраждалих в часи гонінь за віру Христову, зокрема й у добу більшовицького режиму, коли сотні тисяч вірян і священиків були розстріляні, або заслані до Сибіру.

Іменинники сьогодні Геннадій, Євдокія і Катерина.

Сьогодні 10-й місячний день, Місяць невпинно росте, він у радісних і безтурботних Близнюках. Символ дня – водограй. Надзвичайно світлий і позитивний день в енергетичному плані. Варто сконцентрувати увагу на власній сім’ї, родові, оселі. Також цей день пов’язаний з сімейними традиціями. Десята місячна доба є найсприятливішою для укладання шлюбу, весільних урочистостей. Докладіть максимум зусиль, аби близькі та рідні відчули вашу любов і турботу. Будьте швидкими на добре слово, дотик, ніжний погляд, усмішку. Не забувайте й про відпочинок! Камінь дня – сонячно-теплий бурштин.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році – мінус 26, а найтеплішим у 2002 -  +10,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-