4 лютого: народний календар і астровісник

4 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Тимофія-Напівзимника; стриманість і незворушність понад усе!

Сьогодні Тимофія – учня апостола Павла і першого єпископа Ефеса. За переказами, у 80 році він прийняв мученицьку смерть від рук язичників.

В народі цей день називали Тимофієм-Напівзимником. Вважалося, що Тимофій приносить останню порцію сильних морозів, які не поступаються і йорданським. Навіть казали: «Мороз такий, що зорі гопака танцюють». Або: «Якщо Напівзимниця дорогу перемете, то корінь підмете». Якщо схопиться хурделиця, то весь тиждень буде негожий; коли ж опівдні усміхнеться сонце, то закличе в гості ранню весну. Також цього дня спостерігали за домашніми тваринами: «Свиня рохкає, хоч і сита, - на мороз», «Корова закидає хвоста на спину – чекай вітру й опадів; увечері п’є багато води – на мороз», «Півні ввечері розкукурікались – на відлигу».

Іменини святкують Тимофій, Гаврило, Леонтій, Петро.

Сьогодні 9-ий місячний день. Місяць у Тільці, символ дня – летюча миша. Енергетика доби негативно впливає не людей. Тож будь насторожі: розрізняй де зло, прикидаючись світлом, намагається ввести в оману, а де справжнє світло істини. Можливі обмани, сумнівні пропозиції та втіхи, які закінчуються зовсім невтішно. Їжа повинна бути проста й легка. Виключіть із раціону тістечка й солодкі ненатуральні напої. Спиртне цього дня теж категорично протипоказане. Ви маєте бути втіленням стриманості, наче британська королева, хоча багато хто й намагатиметься вивести вас зі стану душевної рівноваги. Влаштуйте собі відпочинок, відновлюйте сили, займіться, зрештою, улюбленим хобі!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – 26,7, а найтеплішим у 2002 -  +13,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-