Слідком РФ

Слідком РФ "склепав" нову справу проти ЗСУ

Укрінформ
У Росії порушена чергова "справа" проти українських військовослужбовців на Донбасі - цього разу у зв'язку з бойовими діями 1-3 лютого.

Про це повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету РФ.

«Управлінням по розслідуванню злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії порушена ще одна кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Слідкомі, 1-3 лютого Збройні сили України нібито «здійснили артилерійський обстріл з важких видів озброєння декількох районів міста Донецька, а також населених пунктів Ясинувата і Макіївка». При цьому, за даними СК, троє місцевих жителів загинули і ще 15 були госпіталізовані.

Зокрема, російський Слідком звинувачує українську сторону в порушенні Мінських домовленостей, а також Конвенції про права дитини, Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни і додаткового протоколу № II до неї (Женева, 08.06.1977).

Раніше штаб АТО повідомляв, що тільки за минулу добу в районі проведення АТО бойовики 114 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців. В результаті обстрілу загинули четверо бійців ЗСУ, 17 отримали поранення.

А цієї ночі, як повідомив керівник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін, тільки за минулу ніч у результаті обстрілу з боку бойовиків загинули двоє українських військовослужбовців, один отримав поранення. 

Російсько-окупаційні війська обстріли не припиняють. Військові сапери Міністерства оборони констатують, що більшість знешкоджених в Авдіївці боєприпасів заборонені Мінськими домовленостями.

В цілому внаслідок бойових дій в Авдіївці пошкоджено лінії електропередачі, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- і теплопостачання. Впродовж 31 січня - 1 лютого бойовики кілька разів обіцяли припинити вогонь і допустити ремонтників до ЛЕП, але кожного разу порушували режим тиші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-