Українці стабільно платять за комунальні послуги - Мінсоцполітики

Українці стабільно платять за комунальні послуги - Мінсоцполітики

Укрінформ
Рівень оплати комунальних послуг населенням України зберігається стабільно високим, платіжна дисципліна українців впродовж останнього року добра.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства.

«Завдяки оновленій програмі житлових субсидій рівень оплати комунальних послуг населенням України зберігається стабільно високим. А незначні коливання спостерігалися в останні три місяці минулого року, що обумовлено необгрунтовано розісланими платіжками за тепло, які уряд зобов'язав теплопостачальні організації перерахувати. Такої думки міністр соціальної політики України Андрій Рева», - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, сьогодні немає аргументованих підстав стверджувати, що в Україні за останній рік суттєво знизився рівень оплати комунальних послуг. У тому числі це підтверджують звітні дані ліцензіатів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). За їх інформацією, рівень оплати населенням за надані комунальні послуги з централізованого опалення, гарячого водопостачання за 2016 рік становить 93%, що відповідає рівню оплати у 2014-2015 рр.

Рева відзначив, що станом на сьогодні 7,4 млн українських домогосподарств отримують субсидію, що дозволяє своєчасно розраховуватися за спожите тепло, електроенергію і воду.

Урядовець нагадав, що обов'язок постачальників комунальних послуг відображати розмір субсидії чи переплату - зекономлену субсидію - у комунальних рахунках. «Ігнорувати» переплату і вимагати в людей оплачувати послуги в повному обсязі, шантажуючи «відключити опалення» чи «відрізати газ», у тепловиків чи газовиків немає прав.

«Якщо сім'я скористалася своїм законним правом і використала зекономлену у попередньому місяці субсидію у рахунок наступного комунального платежу, тобто скористалася так званою «переплатою» і не сплатила рахунок за опалення, водопостачання чи електроенергію, це не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість з оплати комунальних послуг і не є підставою для скасування допомоги», - зауважив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-