Справа проти

Справа проти "тітушки" за катування майданівця може закінчитися "мировою"?

Укрінформ
Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження за підозрою одного з "тітушок".

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування кримінального провадження за підозрою одного з "тітушок" у пособництві незаконному позбавленню волі потерпілого, якого 21.01.2014 поблизу станції метро "Петрівка" викрали та незаконно утримували спочатку у салоні автобусу "нападників", а в подальшому у палатці в лісопосадці, неподалік від станції метро "Бориспільська", де до потерпілого застосовувалося насильство, чим заподіяно фізичного та морального страждання, з метою примусити його визнати участь в Революції Гідності, а також отримати відомості про організаторів та фінансування протестних акцій в м. Києві, якими потерпілий взагалі не володів", - йдеться в повідомленні.

Як зазанчається, 31.01.2017 "обвинувальний акт з угодою між підозрюваним та потерпілим про примирення у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146 КК України направлено до Дарницького районного суду м. Києва".

Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Генпрокуратура нагадує, що за результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів так званих тітушок на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення активістів та катувань, вчинених представниками угруповання "Оплот" під керівництвом Жиліна Є.В., повідомлено про підозру 10 цивільним особам, з яких 5 перебувають у розшуку, 3 засуджено до позбавлення та обмеження волі.

Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-