Спілка Самаритян продовжує проекти для допомоги переселенцям

Спілка Самаритян продовжує проекти для допомоги переселенцям

Фото
Укрінформ
Спілка Самаритян України застосовує модель адресної допомоги вимушеним переселенцям.

Про це під час підсумкової прес-конференції цієї організації заявила виконавчий директор Спілки Самаритян України Київського Об'єднання Яніна Левковська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо реалізації проекту допомоги вимушеним переселенцям - хочу зазначити, що в цьому році нам вдалося виконати більше запланованого і ми продовжуємо роботу. За цей рік нам вдалося забезпечити більше, ніж 100 тисяч осіб продуктовими наборами. А також приблизно 100 тисяч осіб забезпечили необхідними медикаментами та засобами догляду», - сказала Левковська.

За її словами, Київське об'єднання має службу транспортування хворих пацієнтів та службу по догляду за лежачими пацієнтами вдома.

Левковська зазначила, що в українській організації Спілки Самаритян працюють самі переселенці, люди не лише отримали роботу, але вони як ніхто розуміють необхідність такої допомоги.

Крім того, в Україні Спілка Самаритян застосовує модель адресної допомоги, коли люди отримують необхідні речі та медикаменти безпосередньо в руки.

Присутній на конференції представник Спілки Робітничих Самаритян Німеччини Флоріан Кюхлер зазначив, що Спілка робітничих самаритян, не зважаючи на назву, не має ніякого відношення до релігії чи політики. Вона була створена простими робітниками ще під час промислової революції. Тоді, не зважаючи на складні умови праці, про життя і здоров'я робітників ніхто не дбав.

«Варто зазначити, що 1888 року і по сьогоднішній день ми залишили першочергову структуру нашої організації - ініціатива йде з низу до верху», - сказав Кюхлер.

За його словами, в Німеччині, гроші, які використовуються на потреби малозабезпечених людей, не оподатковуються, тому сьогоднішня Спілка робітничих самаритян Німеччини має 170 закладів для догляду за людьми похилого віку та 220 мобільних служб догляду. Але наразі Спілка здійснює міжнародну роботу в багатьох країнах світу. З Україною спільна праця триває вже 24 роки, але з початком бойових дій, Спілка Самаритян розпочала роботу по допомозі вимушеним переселенцям.

«В Україні ми в 2014 році розпочали роботу по допомозі внутрішньо переміщеним особам. Цей проект ми фінансуємо за рахунок МЗС Німеччини», - сказав Кюхлер.

Представник Спілки Робітничих Самаритян Німеччини поділився планами на майбутнє - він сподівається, що зовсім скоро проекти по допомозі внутрішньо переміщеним особам будуть реалізовуватись за рахунок ЄС.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-