Слідком РФ викликає журналіста Лойка через виставку про Донбас

Слідком РФ викликає журналіста Лойка через виставку про Донбас

Документ
Укрінформ
Журналіста Сергія Лойка викликали до Слідчого управління Москви через фотовиставку про конфлікт на Донбасі.

Про це у Фейсбуці повідомив сам Лойко.

"Дочекався повістки. Тепер зрозуміло, чому "журналіст" Антон Красовський днями "щиро" і публічно дивувався, що я ще на волі. А сьогодні по телефону на ефір "России-1" запросили (перший раз у житті). Напевно, там і заарештують, щоб не втік", - пише Лойко.

Він також опублікував фотокопію повістки. У ній йдеться, що звернення надійшло від депутата муніципального округу Якиманка Захарова і пов'язано з виставкою "Прямой взгляд", на якій були представлені роботи Лойка і журналіста Олександра Васюковича. На думку заявника, в роботах Лойка нібито міститься пропаганда "Правого сектору". За цією заявою була проведена перевірка. Лойку наказано з'явитися до Слідчого управління до 16 лютого.

Наприкінці вересня 2016 року до Сахаровського центру, де проходила виставка "Прямой взгляд", прийшла група людей, які назвали себе "ополченцями Донбасу". Вони вимагали закрити експозицію, спробували влаштувати бійку, тоді як зовні розгорнули свій плакат представники прокремлівського націоналістичного Національно-визвольного руху Росії. За день до цього невідомий облив червоною фарбою представлені на виставці фотографії, присвячені збройному конфлікту на території України.

Співробітниця Сахаровського центру розповіла журналістам, що серед людей, які тоді вимагали закриття виставки, був депутат Захаров.

Варто зазначити, що в 2015 році за заявою депутата Ради депутатів муніципального округу Якиманка Дмитра Захарова було порушено кримінальну справу щодо співробітників Бібліотеки української літератури у Москві. Її директор Наталія Шаріна наразі перебуває під домашнім арештом.

Журналіст, фотограф Сергій Лойко широко відомий своєю роботою під час конфлікту на Донбасі, в першу чергу документальним романом "Аеропорт" - про героїв оборони ДАПу, який ілюстрований його ж фотографіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-