Прокурори просять

Прокурори просять "торнадівцям" до 15 років в'язниці

Укрінформ
В Оболонському суді Києва завершилося судове слідство у справі батальйону "Торнадо". Командирові роти Руслану Онищенку, його заступнику Миколі Цукурову та Данилу Ляшуку прокуратура просить 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Онищенку, Цукурову, Ляшуку просимо призначити максимальне покарання, передбачене санкціями відповідних статей КК України. На підставі ч. 2 ст. 70 КК України визначити остаточне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням Онищенка і Цукурова спеціального звання "лейтенант поліції". А також права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки", - прокоментував військовий прокурор Руслан Кравченко.

Іллі Холоду, Анатолієві Пломадялі та Максимові Глібову прокуратура просить 12 років позбавлення волі. Микиті Кущу - 11, Борисові Гульчуку - 10 років. Романові Івашову, Андрієві Демчуку та Микиті Свиридівському - по 8 років кожному. Юрієві Шевченку, який раніше частково визнав провину, прокуратура просить 3 роки умовно.

"Остаточне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. З огляду на наявність пом'якшуючих обставин, просимо звільнити Шевченка Ю. М. від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки", - додав Кравченко.

У вівторок сторони перейшли до дебатів. Прокурори виступили зі своєю промовою. На наступному засіданні, 1 лютого, слухання почнеться з виступу самих обвинувачених та їхніх захисників. Потім суду залишиться лише вислухати останнє слово екс-бійців.

Нагадаємо, рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС.

У 2015 році були затримані 12 бійців "Торнадо", в тому числі командир Руслан Онищенко, за звинуваченням у незаконному позбавленні волі та викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивстві та низці інших тяжких злочинів.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-