Конкурс у керівники правління Суспільного ТБ оголосять цього тижня

Конкурс у керівники правління Суспільного ТБ оголосять цього тижня

Укрінформ
Конкурс на посаду голови правління Публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) оголосять вже цього тижня.

Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Ми очікуємо, що в четвер, 2 лютого, буде оголошено конкурс на посаду голови правління суспільного телебачення і радіомовлення. Якраз зараз над цим працює Наглядова рада. У нас виникає перехідний період, приблизно два місяці, коли йтиме підготовка і проведення конкурсу, обрання правління. Це дуже відповідально ще й тому, що в часі цей перехідний період збігається з підготовкою до Євробачення", - сказав Олег Наливайко.

Він зазначив, що на цей період виконуючим обов'язки голови ПАТ "НСТУ" призначена Ганна Бичок. 

"Але нам треба не затягнути з цим питанням ні в якому разі, бо під час проведення конкурсу можуть виникнути різні проблеми. Перехід має відбутися без жодних зривів з точки зору юридичних, правових питань. Ми дуже цим стурбовані", - підкреслив голова Держкомтелерадіо. 

Наливайко нагадав, що Комісія з перетворення Національної телекомпанії в ПАТ "НСТУ", яку він очолював, припинила свою діяльність з 19 січня. І з 19 січня Держкомтелерадіо виконує функцію акціонера та головного розпорядника бюджетних коштів. 

"Держкомтелерадіо зараз працює над кодексом корпоративного управління ПАТ "НСТУ". Адже затвердження кодексу - це наша компетенція як акціонера. В ньому будуть чітко розписані зони відповідальності. В нас є борг перед суспільним мовником - це "Укртелефільм", який мусимо до кінця року корпоратизувати і доєднати до ПАТ "НСТУ", - зазначив він. 

Наливайко додав, що один з важливих кроків, над якими працює Держкомтелерадіо, пов'язаний з фінансуванням. 

"25 січня Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів для фінансової підтримки НСТУ і по програмі Євробачення. Для нас важливо, щоб були підписані паспорти бюджетних програм, зроблені всі необхідні бюрократичні речі. А найголовніше для нас - наповнити фінансування суспільного мовника, бо нам не вистачає близько 300 млн гривень", - підкреслив голова комітету.  

Також важливим і відповідальним, на його переконання, є формування контенту. 

"Це в першу чергу завдання для нової Наглядової ради, нового правління. Безумовно, двадцять якесь місце, яке займає по рейтингових показниках суспільний мовник, - це ганьба. Відповідні рішення, сподіваюсь, будуть найближчим часом прийняті", - сподівається Наливайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-