Українця, який воював за «ДНР», засудили на 10 років  - ГПУ

Українця, який воював за «ДНР», засудили на 10 років - ГПУ

Укрінформ
Українця, який у складі терористичної організації «ДНР» сприяв Російській Федерації у веденні агресивної війни проти України, засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою ГПУ забезпечено ефективне досудове розслідування та підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо громадянина України, який у складі терористичної організації «ДНР» сприяв Російській Федерації у веденні агресивної війни проти України. Обвинувальним вироком Красноармійського міськрайонного суду вказану особу визнано винною у вчиненні злочинів та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Доведено, що зазначений громадянин, вступивши до терористичної організації «ДНР», був призначений на посаду командира так званого військово-інженерного взводу одного з незаконних збройних формувань. Там він у період з травня 2014 року по серпень 2015 року забезпечував спорудження та укріплення блокпостів, обладнанням вогневих позицій і інших інженерних споруджень на території Донецької області, а також з використанням вогнепальної зброї здійснював акти збройного супротиву силам антитерористичної операції.

Прізвища засудженого в ГПУ не оприлюднили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-