Глава МінТОТ представив послам План заходів щодо непідконтрольних територій

Глава МінТОТ представив послам План заходів щодо непідконтрольних територій

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш представив послам країн-партнерів План заходів щодо непідконтрольних територій.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"План заходів є надзвичайно важливим документом, який підтверджує готовність держави розвивати зв'язки між цивільними громадянами України "від людини до людини", допомагати отримувати освіту дітям, полегшувати умови перетину лінії зіткнення, покращувати соціальний захист і доступ до медичних, юридичних, психологічних послуг на територіях поряд із лінією зіткнення", - зазначив Черниш.

Він наголосив, що політику Президента та уряду, спрямовану на реінтеграцію населення з непідконтрольних територій, підтримали усі гуманітарні міжнародні організації. Міністр підкреслив, що Україна не відмовляється від своїх громадян, які проживають на непідконтрольних територіях, і буде робити усе можливе для їх реінтеграції.

Черниш висловив переконання, що відновлення єдності та територіальної цілісності України базуватиметься на так званій "м’якій силі" держави та народній дипломатії.

У свою чергу посли та представники посольств висловили підтримку Плану заходів, розробленому міністерством, та підкреслили важливість діалогу з мирними населенням непідконтрольних територій України та захисту їхніх прав. Вони також висловили сподівання, що План заходів буде імплементовано якомога швидше.

У зустрічі взяли участь посли США, Австрії, Великої Британії, Фінляндії, Європейського союзу, Норвегії, представники посольств Швейцарії, Данії, Бельгії, Німеччини, Японії, Франції, офісу Ради Європи в Україні та координатор системи ООН Ніл Вокер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-