Місцеперебування Клиха невідоме вже 3 тижні - адвокат

Місцеперебування Клиха невідоме вже 3 тижні - адвокат

Укрінформ
Адвокати і родина незаконно ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха вже 3 тижні не мають інформації про місце та умови його перебування.

Про це заявив адвокат Ілля Новиков у ефірі "Громадського".

«Його хворого повезли з Грозного до Челябінська. В нас немає інформації, де він перебуває. Стан Стаса Клиха нас зараз турбує дуже сильно, бо людина і раніше мала клопоти зі здоров’ям - і фізичним, і психічним», - сказав адвокат.

Він також зазначив, що через особливості умов етапування в Росії на сьогодні нічого не можна зробити, щоб дізнатися бодай якусь інформацію про Клиха.

«В Росії діє така умова етапування, що ніхто не зобов’язаний повідомляти ані родину, ані адвоката, де перебуває людина. Вже коли він прибуде, то постфактум ми дізнаємось», — сказав Новиков.

Востаннє відомості про Клиха були 10 січня, коли його почали етапувати до Челябінського СІЗО з поганим станом здоров'я.

Як повідомлялося, 26 травня 2016 року суд у Чечні засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців під час Чеченської війни. Українці обвинувачення відкидають і підкреслюють, що участі в бойових діях не брали.

26 жовтня Верховний суд Росії визнав законним цей вирок.

Політв'язні підписали документи для подання позову до Європейського суду з прав людини.

Сьогодні стало відомо, що Карпюк перебуває у Володимирському централі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-