Парубій: Крути та Бахмач - вічні символи незламності всіх захисників України

Парубій: Крути та Бахмач - вічні символи незламності всіх захисників України

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликає пам'ятати про Героїв Крут і зауважує, що маленькі залізничні станції Крути та Бахмач стали вічними символами незламності всіх захисників України.

Про це йдеться у зверненні голови ВР до Дня пам'яті Героїв Крут, оприлюдненому на сайті парламенту. 

"Уже століття майже безперервно триває війна зі споконвічним ворогом України – Росією. Після проголошення незалежності України 22 січня 1918 року більшовики почали агресію проти молодої Української держави. Але ворог як століття тому, так і сьогодні не врахував головного – духу наших воїнів. Крути та Бахмач – дві маленькі залізничні станції – стали вічними символами незламності всіх захисників України", - йдеться у зверненні.

Парубій нагадує, що державність у 1918-му, як і в 2014-му, рятували добровольці. 

"Своєю мужністю герої Армії УНР підняли на боротьбу наступні покоління, зокрема і сучасних українських воїнів, які в зоні АТО стоять сьогодні на смерть за українську державність, по всьому фронту зупиняючи російського окупанта", - наголошує голова ВР.

Парубій закликає пам’ятати і згадувати в цей день не тільки Героїв Крут та Бахмача, а й усіх воїнів, які віддали своє життя за Україну.

"Нехай їхній приклад надихає нас на невтомну спільну боротьбу проти ворога за вільне та гідне життя нашого народу у своїй незалежній державі", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 29 січня в Україні відзначають День пам'яті Героїв Крут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-