У Харкові увічнили пам'ять загиблих студентів і випускників університету ім. Каразіна

У Харкові увічнили пам'ять загиблих студентів і випускників університету ім. Каразіна

Фото
Укрінформ
Меморіальна дошка, присвячених пам'яті студентів і випускників Харківського національного університету ім. Каразіна, які загинули у зоні проведення АТО, відкрита у фойє навчального закладу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На мармуровій дошці золотом висічено імена героїв: це Святослав Горбенко, Владислав Ковальов, Мирослав Мисла та Едуард Ушаков.

"Саме ці герої мають стати прикладом, на якому виховуватимуться наступні покоління студентів. Нині, як ніколи, ми повинні об'єднатися, об'єднати громадянське суспільство навколо ідеї збереження нашої державності, територіальної цілісності, суверенітету, бути єдиними у розвитку нової сильної України", - зазначив на церемонії заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабичев.

У церемонії відкриття дошки разом зі студентами і викладачами ВНЗ також взяли участь демобілізовані бійці АТО.

Як повідомляв раніше Укрінформ, боєць 1-ї штурмової роти 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Святослав Горбенко навчався на історичному факультеті. У жовтні 2014 року він загинув в бою за Донецький аеропорт.

Випускник медичного факультету Владислав Ковальов - доброволець батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон", виконував обов'язки лікаря-хірурга. Загинув у серпні 2014 року під час виходу з Іловайського котла.

Мирослав Мисла навчався на істфаку університету. Доброволець, командир відділення штурмової роти "Карпатська Січ" загинув у жовтні 2016 року на Луганщині.

Едуард Ушаков також навчався на істфаку. Солдат резерву, старший стрілець 2-го батальйону спецпризначення "Донбас" загинув у серпні 2014 року при виході з Іловайського котла.

Фото: Depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-