У Мін'юсті кажуть, що вони за реформами - серед лідерів

У Мін'юсті кажуть, що вони за реформами - серед лідерів

Укрінформ
Міністерство юстиції увійшло до трійки лідерів серед міністерств, які найактивніше запроваджують реформи. 

Про це свідчать результати дворічного дослідження проекту Індекс моніторингу реформ (іМоРе), повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Ще кілька років тому мало хто вірив, що за такий короткий термін можна сформувати законодавство і створити функціонуючі органи у сфері боротьби з корупцією. Я переконаний, що наші антикорупційні органи - в першу чергу Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура - продемонструють відповідні результати. Ми вже бачимо, що НАБУ розслідує понад 300 справ щодо високопосадовців, суддів, прокурорів», - наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Він нагадав, що минулоріч в Україні було запущено одну з найвідкритіших систем електронного декларування, яка забезпечить прозорість у відносинах між чиновником та громадянами.

«Ми забезпечили повну відкритість і прозорість у відносинах державних службовців з громадянами. Наша система є однією з найбільш відкритих серед країн Євросоюзу. Це успіх не нашого відомства - це успіх всього українського суспільства», - зазначив міністр.

Також повідомляється, що черговим блоком, який забезпечив такий високий результат Мін'юсту, є відкриття реєстрів та запровадження онлайн сервісів.

Загалом серед найуспішніших напрямків діяльності Мін'юсту дослідженням визначено: реалізація антикорупційної політики та створення антикорупційних органів, запуск системи електронного декларування, відкриття реєстрів та перехід до надання послуг через Інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-