30 січня: народний календар і астровісник

30 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Антона-перезимника; співайте мантри й фільтруйте інфу 

Сьогодні преподобного Антонія Великого – одного зі стовпів християнського чернецтва, чия мудрість крізь віки світить з неодмінною силою, надихаючи на духовні подвиги нинішніх немічних подвижників. Приміром, він казав наступне: «Молитва, яка здійснюється з недбальством і лінощами, є звичайнісіньким марнослів’ям».

У народі цей день називали Антоном-перезимником, а також Антоніною-половинкою. Закінчувався холодний січень, половина зими вже була позаду, попереду вже ледь-ледь визирала весна, але все одно, довіри до погоди не було. Тому й казали: «Хитрий Антін з усіх сторін», «Прийшла Антоніна – зими половина». Підмічали погоду: «Якщо вночі місяць обгородився хмарами – на вітер», «Розкаркалося гайвороння – невдовзі збереться метелиця». Цього дня зазвичай пекли «колобки», що символізували сонце. В муку додавали яйце, вершкове масло, сіль, молоко, формували невеличкі кругленькі булочки й випікали. А ще продовжували боротися з порчею. Брали гострого серпа й поперек доріжки, що вела до оселі, креслили лінію, тобто «відсікали» все лихе.

Іменинники сьогодні Антоній та Антоніна.

Сьогодні 4 місячний день; його символ – Дерево пізнання добра і зла. Місяць у Рибах. Уникайте швидких рішень, висновків. Не час для блискавичного стратегічного наступу. Існує загроза надовго загрузнути у, здавалося б, простій ситуації. Ідеальний час для збору, накопичення й обробки інформації, аналізу фінансових справ, виявлення та усунення прорахунків. Будьте уважними до спокус та до того, що і як кажете. В ці дні загострюються сентиментальність, емоційність, чутливість. Їжа повинна бути достатньо поживною, але не жирною. Чудово діятимуть на організм трав’яні чаї з седативних трав: м’яти, меліси, ромашки. Активною є шия і голосові зв’язки. Можна співати мантри для всіх трьох тіл: ментального, астрального і фізичного. За нагоди прогуляйтеся парком чи лісом.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1941 році – 25, а найтеплішим у 1983 -  +7,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-