Розенко: Про «сплячих підприємців» маємо забути, як жахливий сон

Розенко: Про «сплячих підприємців» маємо забути, як жахливий сон

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає неприпустимою ситуацію, коли 50% громадян, котрі працюють, не сплачують податків або сплачують їх в неповному обсязі.

Про це він заявив в інтерв’ю одному з українських видань, повідомляє Урядовий портал.

"В Україні невеликі податки, але їх повинні сплачувати всі. І історії про «сплячих підприємців» ми маємо забути як жахливий сон. Такого хаосу немає ніде у світі. Жодна країна, де 50% громадян не платить податки, не стала процвітаючою», - сказав Розенко.

За його словами, в Україні одне з найменших навантажень, зокрема у Європі, на фонд оплати праці. «Рік тому ми зменшили вдвічі ЄСВ і фонд оплати праці в державі мав би зростати, тому що навантаження зменшилось», - зауважив віце-прем’єр-міністр.

Розенко наголосив, що саме легалізація економіки і заробітних плат є ключем для вирішення проблем дефіциту бюджету Пенсійного фонду України. «Адже ні підвищення пенсійного віку та страхового стажу, ні маніпуляції з формулами нарахування пенсій чи їх обмеження, не нададуть такий обсяг ресурсу, як реальна легалізація економіки», - підкреслив він.

«Звісно, це непрості процеси, але ми до цього прийдемо. Тому зараз відбуваються болючі реформи, проте ми повинні усвідомити, що в Україні є податкова система – досить ліберальна. Але ще раз наголошую: всі мають платити податки. Інакше ми ніколи не будемо мати процвітаючої країни і великих пенсій», - підсумував віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-