Генпрокуратура підтвердила звільнення Церцвадзе із київського СІЗО

Генпрокуратура підтвердила звільнення Церцвадзе із київського СІЗО

Укрінформ
За постановою столичної прокуратури грузинського добровольця Гію Церцвадзе звільнено з-під варти.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

"За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура міста Києва скасувала тимчасовий арешт громадянину Грузії Гії Церцвадзе. За інформацією грузинської сторони встановлено, що вказана особа була безпосередньо задіяна у справах, що є важливими для безпеки і територіальної цілісності Грузії, та його екстрадиція до Російської Федерації може негативно позначитися на державних інтересах Грузії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, підтверджена участь Гії Церцвадзе протягом 2014-2015 рр. у бойових діях на боці Збройних сил України при проведенні антитерористичної операції на сході України.

На даний час Гію Церцвадзе звільнено з Київського СІЗО.

Як відомо, 19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-