З трудових мігрантів, які приїхали до Естонії в минулому році, понад 50% - українці

З трудових мігрантів, які приїхали до Естонії в минулому році, понад 50% - українці

Укрінформ
У 2016 році Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії видав строковий вид на проживання для роботи 1807 громадянам третіх країн, 1030 з яких - громадяни України.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ЕРР з посиланням на дані Департаменту.

Найбільше на роботу в Естонії в 2016 році приїхало громадян України, вони склали 57% від загальної кількості трудових мігрантів, які отримали посвідку на проживання (1030 осіб з 1807). Всього по трудовій візі в 2016 році в Естонії працювали 1226 українців. Варто відзначити, що українці становили переважну частину мігрантів і в минулі роки (60% - в 2015 році, 57% - у 2014).

"Якщо говорити про громадян України, які приїхали до Естонії на роботу, то найбільше серед них працівників, що займаються установкою обладнання, кваліфікованих робітників, зайнятих на підприємствах, пов'язаних з будівельним сектором і судноремонтом, а також сезонних робітників, які були зайняті в сільськогосподарському секторі", - сказала керівник бюро міграції Департаменту поліції і прикордонної охорони Майге Лепп.

Вона уточнила, що останнім часом помітно зросла також кількість українців, які приїхали до Естонії на роботу в статусі провідного спеціаліста.

На другому місці за трудовим мігрантам перебувають росіяни: у 2016 році в Естонії переїхало 302 людини (14% від загального числа). Цей показник також досить стабільний (в минулі роки - 17%, 15%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-