Омелян звинуватив «Укрзалізницю» в махінаціях при закупівлі палива

Омелян звинуватив «Укрзалізницю» в махінаціях при закупівлі палива

Відео
Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про погодження керівництва «Укрзалізниці» на закупівлю палива від постачальника WOG за ціною, вищою за ринкову.

Про це міністр розповів в ефірі Громадського.

«Укрзалізниця» погодилась не чергове підвищення цін за старим контрактом з компанією WOG - 65 тис. тон палива. Раптом ціна виросла на 10% на рівному місці, хоча ринкова інша. Величезне питання - як це відбувається», - сказав міністр.

«Ці факти я подав прем’єр-міністру. Я його постійно інформував про зловживання, неправильні управлінські рішення. Реакції не було жодної. Підсумком стало потішне засідання Кабміну, яке мало за мету просто легалізувати, ніби «все в порядку, на жаль, Омелян виступив проти», - додав він.

Омелян висловив сподівання, що факти зловживань будуть належним чином розслідувані правоохоронними органами, з якими він співпрацює із 2015 року.

«Сподіваюся, що ми будемо мати фахову дискусію, а правоохоронці офіційно скажуть - в нас «Укрзалізниця» це мега-прозора і мега-ефективна компанія без зловживань, чи в нас дійсно є низка корупційних зловживань при закупівлях, при постачаннях, при перевезеннях. Влада має сконцентрувати всі зусилля, щоб таких речей не було, бо вони ганьблять і владу, і країну», - зазначив він.

Омелян переконаний, що у Мінінфраструктури забрали управління «Укрзалізницею» для збереження корупційних схем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-