Керівникам операції у Княжичах можуть пред'явити

Керівникам операції у Княжичах можуть пред'явити "умисне вбивство" - Луценко

Укрінформ
Підозру керівництву операції в с. Княжичі на Київщині, під час якої загинули п'ятеро правоохоронців, можуть розширити на ст.115 Кримінального кодексу "умисне вбивство".

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко у коментарі "Інтерфакс-Україна"

"Відбулася низка слідчих дій, які дозволяють нам говорити про уточнення підозри керівникам цієї операції. У них у всіх зараз є службова недбалість, яка призвела до особливо тяжких наслідків у вигляді загиблих. Але після експертиз її може бути уточнено, зокрема, пред'явленням статті 115 - "вбивство", - сказав Луценко.

Водночас він додав, що експертизи ще не завершено.

Керівник ГПУ також розповів, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований після грабіжників ще й правоохоронцями. "Зараз у нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований двічі - один раз грабіжниками, вдруге працівниками правоохоронних органів", - сказав він.

Крім того, Генпрокурор зауважив, що розслідуються також події під час затримання грабіжників на околицях Києва.

Нагадаємо, уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців. Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Луценко заявив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. Зокрема, команда направити КОРД була неправильною.

13 січня Національна поліція України завершила проведення службового розслідування за фактом стрілянини і загибелі п'яти правоохоронців у селищі Княжичі на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-