Боєць

Боєць "Грузинського легіону" Гія Церцвадзе вийшов із СІЗО

Фото
Укрінформ
Грузинський доброволець Гія Церцвадзе, який у 2014-2015 рр. воював у АТО, а в Росії його звинувачують у вбивстві, вийшов із Лук'янівського СІЗО.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Як і обіцяв генеральний прокурор України Юрій Луценко, щойно боєць АТО з "Грузинського легіону" Гія Церцвадзе вийшов на волю з Лук'янівського СІЗО. Закон і справедливість в дії", - написала вона.

Раніше Апеляційний суд переніс розгляд справи Церцвадзе на 3 лютого.

Як відомо, 19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що є всі підстави для відмови у видачі Церцвадзе Росії.

Командир "Грузинського легіону" Мамука Мамулашвілі заявив, що в разі видачі Росії Церцвадзе "грузинські легіонери" збираються залишити Україну. На сьогодні "Грузинський легіон" нараховує майже роту у складі 25 батальйону 54 бригади ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-