Цигарковий скандал: прокуратура оголосила підозру

Цигарковий скандал: прокуратура оголосила підозру "дипломату"

Укрінформ
Прокуратура Закарпатської області повідомила про підозру у самовільному присвоєнні владних повноважень "фейкововому" працівнику Посольства України в Словаччині, який намагався перевезти через кордон велику партію тютюнових виробів.

Йому загрожує позбавлення волі строком два роки, про це повідомляє прес-служба Закарпатської прокуратури.

"Прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру у самовільному присвоєнні владних повноважень та використанням завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 358 КК України) "фейкововому" працівнику Посольства України в Словаччині, який намагався перевезти через кордон велику партію тютюнових виробів. Мова про події травня 2016 року, коли на пункті пропуску "Лужанка" на українсько-угорському кордоні під виглядом дипломатичного вантажу контрабандисти намагалися вивезти з України велику партію тютюнових виробів", - повідомляють в прокуратурі.

Зазначається, що через відсутність за місцем проживання самого удаваного дипломата і зважаючи на те, що він жодного разу не з`являвся за викликом прокурора на проведення слідчих дій, підозру вручено його рідному брату.

Як повідомляв Укрінформ, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму персональному сайті оприлюднив інформацію про те, що до перевезення на мікроавтобусі з дипломатичними номерами блоків контрабандних сигарет вартістю 620 тисяч гривень причетний мешканець Києва Сергій Ліщишин, який є чоловіком першого секретаря Посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

За словами Москаля, Ліщишин надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний власною дружиною лист, згідно з яким із 21 по 24 травня цього року мікроавтобус перевозив дипломатичний вантаж і не підлягав контролю. Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака), почали наполягати на огляді, Ліщишин вчинив скандал, погрожуючи викликати консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-