Суд у справі Гії Церцвадзе перенесли на 3 лютого

Суд у справі Гії Церцвадзе перенесли на 3 лютого

Укрінформ
Апеляційний суд переніс розгляд справи грузинського добровольця Гії Церцвадзе на 3 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд перенесли через те,  що не встигли направити документи з суду попередньої інстанції, де було ухвалено рішення щодо його затримання. Третього лютого об 11.00 годині повернуться до розгляду справи.

Як відомо, 19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що є всі підстави для відмови у видачі РФ грузинського добровольця, бійця "Грузинського легіону", що воює на боці України,  Гії Церцвадзе.

Командир "Грузинського легіону" Мамука Мамулашвілі в ефірі Еспресо.TV зазначив, що в разі видачі Росії бійця підрозділу Церцвадзе "грузинські легіонери" збираються залишити Україну. На сьогодні "Грузинський легіон" нараховує майже роту у складі 25-го батальйону 54-ї бригади ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-