ГПУ оскаржить домашній арешт екс-беркутівця, що переслідував Автомайдан

ГПУ оскаржить домашній арешт екс-беркутівця, що переслідував Автомайдан

Укрінформ
Генеральна прокуратура оскаржить обраний судом запобіжний захід у вигляді  домашнього арешту для  колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут", який підозрюється у незаконному затриманні 18 активістів "Автомайдану" під час Революції гідності.

Про це розповів начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк журналістам у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (затриманий екс-беркутівець - ред.) рік перебував у розшуку, був затриманий. І не дивлячись на це, суд не знайшов підстав, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а всього-на-всього нічний домашній арешт. Що знову-таки ускладнює процес розслідування. Це рішення суду абсолютно для мене незрозуміле і воно буде оскаржуватись", - повідомив Горбатюк.

Він зауважив, що також вбачається і небажання судами розглядати справи про злочини проти майданівців. 

"У нас є самовідводи. Як це було стосовно харківського "Беркуту", де судді Деснянського суду фактично всім складом взяли самовідводи. Воно пішло на визначення підсудності, в інший суд. Фактично за 8 місяців до розгляду тільки приступили", - сказав Горбатюк.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня цього року ГПУ повідомила про затримання ще одного екс-беркутівця, що переслідував автомайданівців. Він перебував у розшуку за підозрою у перевищенні влади та незаконному затриманні за попередньою змовою з іншими працівниками підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" 18 активістів громадського руху "Автомайдан" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-