Діаспора закликала Президента захистити Супрун

Діаспора закликала Президента захистити Супрун

Укрінформ
Українська всесвітня координаційна рада (УВКР) звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра та народних депутатів із проханням надати необхідну підтримку діяльності нового керівництва МОЗ України та затвердити Уляну Супрун на посаді Міністра.

Відповідне звернення за підписом голови УВКР Михайла Ратушного було опубліковане на сайті організації.

«УВКР з обуренням сприймає нападки зі сторони структур та осіб, що роками несли безпосередню відповідальність за жахливий стан охорони здоров’я в Україні, на теперішнє керівництво Міністерства Охорони Здоров’я України на чолі з Уляною Супрун», - йдеться у заяві.

«Корупція й нажива на здоров’ї українців, особливо важкохворих дітей – переросли всякі допустимі межі... Вартість найнеобхідніших медикаментів в рази перевищувала вартість своїх аналогів закордоном. Для всіх стало очевидним, що система МОЗ та закупівлі медичних препаратів вимагає кардинального оздоровлення та реформування. Саме це почало здійснювати нове керівництво Міністерства України на чолі з лікарем, українкою, народженою в Америці – Уляною Супрун», - наголошують в УВКР.

Ратушний зазначив, що спілкуючись з лікарським середовищем та пацієнтами українських клінік він не раз чув, що прозорість, ефективність та відкритість при закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення, впровадження системи відшкодування лікарських препаратів, реформування первинної ланки медичної допомоги позитивно сприймаються українською громадськістю, і вже призвели до здешевлення великої кількості медикаментів.

Запущену кампанію з дискредитації МОЗу він назвав «спробою старої системи зберегти корупційні порядки та процеси в цій ділянці».

«Особливо цинічно звучать ксенофобські звинувачення в бік особисто в.о. Міністра охорони здоров’я та як би про її «неукраїнськість», відсутність зв’язку з Батьківщиною та з українськими реаліями», - кажуть в діаспорі.

УВКР нагадує, що Уляна Супрун, народжена у США, свідомо переїхала на Батьківщину в часи Євромайдану, на початку війни на Сході України.

«За всі роки вона надала реальну допомогу тисячам співвітчизників у вигляді аптечок натівського зразка, зібраних і закуплених за рахунок закордонного українства. Уляна Супрун є позитивним прикладом, як українці діаспори мають повертатися на землю своїх предків, щоб їхній досвід та вміння були задіяні для потреб українського народу», - наголосив Ратушний.

Нагадаємо: Супрун призначили заступником та виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я у липні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-