У Раді вже є 22 законопроекти щодо автівок з іноземною реєстрацією - Южаніна

У Раді вже є 22 законопроекти щодо автівок з іноземною реєстрацією - Южаніна

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано 22 законопроекти щодо врегулювання використання авто з іноземною реєстрацією, автори законопроектів мають "напрацювати спільну думку".

Про це заявила голова Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ніна Южаніна, повідомляє прес-служба цієї політичної сили.

"Проблема вже є дуже актуальною. У нас зараз в парламенті зареєстровано 22 законопроекти, пов'язані саме з врегулюванням цієї проблеми... Активісти стверджують, що таких автомобілів більше мільйона, митна служба говорить, що їх десь біля 50 тисяч. Але хочеться знати більш правдиву цифру. Хочу, щоб автори всіх 22 законопроектів напрацювали між собою спільну думку", - зазначила вона.

Також голова податкового Комітету зазначила, що потрібно робити все для того, щоб автомобілі з іноземною реєстрацією перебували на реєстрації в Україні.

"Якщо попередніми змінами в Митний кодекс знижуються ставки акцизного збору до автомобілів не старше чим випуск 2010 року, це "Євро 5", то "Євро 4" - це ті автомобілі, які по екологічним стандартам не можуть завозитися в Україну. Можливо, треба подумати над запровадженням екологічного податку", - зауважила депутат.

За її словами, щодо тих автомобілів, які не відповідатимуть екологічним стандартам, необхідний контроль держави.

"Потрібно терміново вносити зміни в Митний кодекс, і надавати функцію контролю державі за цими автомобілями", - сказала Южаніна.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня в'їзди до Києва на Броварській, Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах частково заблокували активісти з вимогою ухвалити зміни до Митного кодексу, що передбачають пом'якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-