ГПУ закрила справу щодо імпортера

ГПУ закрила справу щодо імпортера "Стрепсілс" - Сарган

Укрінформ
Кримінальне впровадження щодо представництва відомої міжнародної компанії, яка є імпортером препаратів "Стрепсілс" в Україні, закрито.

Про це написала у Фейсбуці прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Торік одна із силових структур відкрила кримінальне провадження щодо представництва відомої міжнародної компанії, яка є імпортером популярних препаратів "Стрепсілс" в Україні. Завдяки співпраці Генпрокуратури та бізнес-омбудсмена в Україні... провадження закрито", - написала Сарган.

У повідомленні йдеться про те, що бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета звернувся до Генпрокурора Юрія Луценка зі скаргою щодо, на його думку, неправомірних дій з боку правоохоронних органів по відношенню до представництва міжнародної компанії - товариства з обмеженою відповідальністю "Реккітт Бенкізер Хаусхолд Енд Хелс Кер Україна", яка є імпортером популярних препаратів "Стрепсілс".

Так, зокрема, у 2016 році відносно компанії розпочато кримінальне провадження щодо мінімізації сум оподаткування. На думку бізнес-омбудсмена, обгрунтованість правових підстав розслідування зазначеного кримінального провадження відсутня.

Луценко доручив прокурору Києва Роману Говді з'ясувати обставини справи. У вівторок, 24 січня, Луценко зустрівся з директором ТОВ "Бенкізер Хаусхолд Енд Хелс Кер Україна" Дживелеком Шюкрю Тонгучем і повідомив, що заслухав доповідь прокурора міста Києва, процесуального керівника, який прийняв рішення щодо закриття зазначеного кримінального провадження.

Представник компанії подякував за об’єктивний розгляд справи, зазначивши, що рішення про закриття кримінального провадження - серйозний сигнал, який сприятиме поверненню довіри міжнародних компаній та інвесторів до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-