Школярі ще можуть подати заявку на

Школярі ще можуть подати заявку на "Міст до вищої освіти у Німеччині" до 31 січня

Укрінформ
Заявки на програму "Міст до вищої освіти у Німеччині" приймаються до 31 січня.

Про це повідомляє Goethe-Institut в Україні

"У цій освітній програмі Goethe-Institut пропонує українським школярам підготовку до навчання у Німеччині, що прокладає прямий шлях до одного з німецьких партнерських університетів. Програма "Міст до вищої освіти у Німеччині" дозволяє вступити до німецького вищого навчального закладу відразу після завершення школи, не відвідуючи додаткові підготовчі курси та не складаючи іспитів", - ідеться в повідомленні.

Дотепер випускники шкіл України, Казахстану, Грузії та Росії після завершення навчання у школі не могли відразу вступати до університету Німеччини. Вони мали або завершити один курс в університеті своєї країни, або готуватися до навчання у вищому навчальному закладі у спеціальному коледжі. Після того, як федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія змінила умови допуску до іспиту на володіння навчальними компетенціями, випускники шкіл можуть подавати заявку на навчання відразу після школи - за умови, що вони успішно завершили програму "Міст до вищої освіти у Німеччині".

Університети - партнери Німеччини, починаючи з 2015 року, щорічно виділяють для програми "Міст до вищої освіти у Німеччині" відповідну кількість місць. Учні, які успішно закінчили програму, можуть подавати заявки на вступ безпосередньо в університет Німеччини. Також заплановано, що після завершення навчання у Німеччині буде надаватися підтримка для продовження навчання або з працевлаштування в Україні.

"Міст до вищої освіти у Німеччині" - це стипендійна програма, яка готує учнів починаючи з 9-го класу з високим середнім балом, у першу чергу, з математики, інформатики, природничих та технічних дисциплін (MINT) та володінням німецькою мовою, починаючи з рівня А2. Передбачається мовна і фахова підготовка, ознайомлення з особливостями викладання, навчання та перебування в університетському містечку, а також із соціальним життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-