День Злуки є фундаментальною подією в історії державотворення - Парубій

День Злуки є фундаментальною подією в історії державотворення - Парубій

Укрінформ
День Злуки є фундаментальною подією в історії українського державотворення, що засвідчила прагнення українців вільно жити в єдиній суверенній державі.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у зверненні з нагоди Дня Соборності, розміщеному на офіційному сайті парламенту.

"День злуки - це фундаментальна подія в історії державотворення. Всі покоління наших дідів та батьків боролись за Незалежність та Соборність її земель. Адже існування у складі іншої держави - це рабство", - заявив спікер.

Як він зазначив, цей святий для кожного українця день окроплений потом і кров’ю борців за волю України.

"Після сотні років життя у полоні різних імперій наш народ знову об’єднався в одну державу. Відчуття єдності міцно закарбувалось у свідомості та серцях патріотів України й стало невід’ємною частиною національної ідеї. Об’єднання УНР і ЗУНР – свідчення прагнення українців вільно жити в єдиній суверенній державі", - зазначив він.

За словами Парубія, соборність – це вияв єднання та надзвичайної духовної сили українців, усвідомлення того, що ми – самобутня нація.

Голова ВР також нагадав, що у ці дні 1990 року відбулася найбільша вулична акція у Центральній і Східній Європі “Живий ланцюг”, яка стала символом єдності східних і західних земель, справжнім провісником проголошення незалежної України.

Парубій наголосив, що сьогодні глибоке розуміння соборності України є як ніколи близьким кожному громадянину нашої країни.

"Нині, як і сто років тому, побратими-українці розділені територіально через агресію ворога. Проте за духом ми лишаємось єдиними. Ми повинні пам’ятати символічний акт єднання і докласти всіх зусиль, щоб вигнати окупантів з нашої країни. Адже в єдності – сила. Разом ми переможемо!" - підкреслив Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-