Лутковська: АТО – не підстава припиняти виплату пенсій

Лутковська: АТО – не підстава припиняти виплату пенсій

Укрінформ
Такої підстави для припинення виплати пенсії, як АТО, немає.

Про це в ефірі ток-шоу "Люди. HardTalk" на телеканалі "112 Україна" заявила уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська.

"Ми перестали платити ті соціальні виплати, які не залежать від проведення АТО. Ми перестали платити пенсії абсолютно незаконно, притому, що такої підстави для припинення виплати пенсії як АТО немає", - заявила Лутковська.

"Я не вірю і з великим сарказмом ставлюся до ідеї, що пенсіонер, який отримує 1,8-1,2 тис. грн. буде фінансувати тероризм. Як і одинока мати, яка залишилася з дитиною на руках, вона теж ті гроші, які їй покладені в якості виплат, не віддасть їх терористам для підтримання їх, а от питання закупівлі вугілля, наприклад, з непідконтрольною території Луганської області – це дійсно дуже серйозне питання. А, вибачте, хто закуповує вугілля, і хто є "фінансистом"?" – зазначила вона.

За словами Лутковської, пенсії Українська держава зобов'язане платити, а якщо немає такого механізму, то це проблеми держави, а не пенсіонерів, які не можуть залишити окуповані території.

Як відомо, виплати пенсій та соцпільг жителям окупованого Донбасу були зупинені постановою Кабміну від 7 листопада 2014 року. Виплати повинні бути відновлені після повернення регіонів під контроль української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-