23 січня: народний календар і астровісник

23 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні День письма від руки та Гриця-літозазивача; як почнеш, так і закінчиш

У світі сьогодні відзначають доволі цікаве свято – День письма від руки, або День почерку. Вигадали його, звісна річ, американці. Присвячене воно Джону Хенкоку – відомому американському державному діячу, чималий підпис котрого стоїть не де-небудь, а під самою Декларацією незалежності США. Поволі письмо від руки відходить у минуле. Нині навіть листа бабці на хутір не напишеш – у неї Samsung Galaxy. А що вже казати про каліграфію? Отже, можете сьогодні щось комусь написати. Бажано приємне.

Віруючий люд вшановує цього дня пам’ять Григорія Ніського, який є одним із знаних отців Церкви. До того ж, молодший брат святого Василія Великого, близький товариш іншого Григорія – Богослова. Жив у IV столітті. Знаєте, якою була головна ідея всіх праць Григорія Ніського? «Аби кожен християнин… за свого земного життя здійснював максимальні зусилля задля того, аби хоч трішечки наблизитися до божественної досконалості…» Що тут скажеш… У народі Григорія називали «Грицем-літозазивачем» і по цьому дню визначали, яким буде літо. Тому, так і казали: «Який день – таке й літо», «Іній на стіжках – на мокрий рік».

З іменинами вітайте Григорія, Дарку, Павла та Макара.

Сьогодні 25 місячний день, Місяць у Стрільці. Сміливо пірнайте в новий день і новий тиждень. Як почнеш, так і закінчиш. Час надзвичайно плідний для вирішення юридичних та інших правових питань. Будь-які бюрократичні заковики вирішуватимуться навдивовижу легко і швидко. До того ж, як кажуть зорі, ще й без хабарів. Що теж важливо. Відрядження, подорожі, переїзди та всілякі мандри теж будуть вдалими й надзвичайно результативними. Єдине, чого варто остерігатися цього дня – операцій з землею. Якщо хтось з метикуватих чиновників вирішив, подібно головному герою п’єси Івана Карпенка-Карого «Хазяїн» Терентія Пузиря загарбати земельки – будьте певні, пронирливі журналюги рознюхають, розпишуть, розтрублять, що й не раді будете. Отже, для сумнівних оборудок з землею – не час. Щоправда, так радять зірки – не юристи.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році – 26, а найтеплішим у 1899 -  +9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-