Викрадення екс-офіцера ФСБ: підозрюваного залишили під арештом

Викрадення екс-офіцера ФСБ: підозрюваного залишили під арештом

Укрінформ
Суд продовжив тримання під вартою екс-депутату Харківської облради Володимиру Розсосі, який у листопаді минулого року  брав участь у викраденні колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Голосіївський райсуд столиці підтримав позицію столичної прокуратури та продовжив на 60 діб термін тримання під вартою екс-депутату Харківської обласної ради, який організував викрадення та переміщення на територію Російської Федерації колишнього працівника Федеральної служби безпеки Іллі Богданова", - йдеться у повідомленні.

Також суд продовжив запобіжні заходи іншим двом співучасникам злочину. Одного з них до 11 березня триматимуть в СІЗО, а інший перебуватиме під домашнім арештом.

Як повідомлялося, працівники  СБУ і Нацполіції затримали учасників злочинної групи під час спецоперації зі звільнення Богданова 18 листопада 2016 року. Колишнього офіцера ФСБ, який у 2014 році перейшов на бік України, викрали на замовлення російських спецслужб і планували переправити через кордон у Харківській області до РФ.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) ККУ.

Досудове розслідування  триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-