ВООЗ заявляє, що в Україні найвищий рівень смертності від «брудного повітря»

ВООЗ заявляє, що в Україні найвищий рівень смертності від «брудного повітря»

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я визнала, що в Україні найвищий рівень смертності від забрудненого повітря.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал. 

«Оприлюднений звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я констатує, що екологічні проблеми є причиною виникнення понад 100 найнебезпечніших хвороб у світі. Україна теж опинилася у цьому рейтингу як країна з найвищим рівнем смертності від «брудного повітря», - сказав міністр.

Він констатував, що найбільшу шкоду довкіллю завдають підприємства гірничо-металургійного комплексу та теплоелектростанції. Від їх викидів потерпає не лише Україна, а й інші держави.

«Саме тому настав час почати кардинально змінювати критичну ситуацію, яка вже стала загрозою екологічній безпеці країни», - зазначив міністр.

Семерак підкреслив, що задекларований Україною на початку 1990-х принцип «забруднювач платить» так і не був втілений у життя, і наголосив, що всі європейські країни протягом 30-ти років будують свою політику у галузі охорони довкілля саме на ньому. Мінприроди, яке формує державну політику у питаннях екологічної безпеки, охорони атмосферного повітря та збереження озонового шару, готове стати підтримкою для підприємств, які заявили про готовність працювати в напрямку технічної модернізації виробництв і встановлення обладнання, яке б зменшувало кількість шкідливих викидів в атмосферу та їх негативний вплив на довкілля.

«Мінприроди робитиме все для того, щоб допомогти українським підприємствам, бізнесу ставати більш екологічними та перейти на «зелений» шлях розвитку. Однак ми будемо дуже вимогливими до тих, хто забруднює. Ми жорстко контролюватимемо ті екологічні заходи, які зобов’язані виконувати підприємства, отримуючи дозволи на викиди. Ми перевіримо кожного, хто й скільки забруднює і як звітує. І робитимемо це не для того, щоб погіршити життя бізнесу, а для того, щоб захищати життя і здоров’я українців», - наголосив Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-