Нацрада нагадує мовникам про роковини примусового вивезення українців до Німеччини

Нацрада нагадує мовникам про роковини примусового вивезення українців до Німеччини

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадала керівникам телерадіоорганізацій про необхідність внесення змін до сітки мовлення 18 січня.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті регулятора. 

Зокрема, Національна рада звернула увагу керівників телерадіоорганізацій, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року № 1807, 18 січня 2017 року є Днем пам’яті, оскільки виповнилося 75 років з часу початку примусового вивезення населення України до Німеччини (остарбайтерів).

"При плануванні програм і передач на цей день рекомендуємо керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, затвердженими Національною радою 23.07.2015 р. рішенням № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 р. За № 967/27412)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з цими правилами, у день пам’яті мовники, зокрема, зобов’язані:

- припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних, розважальних та музичних передач, що містять твори мажорного звучання, теле- і радіовікторин, музичних передач на замовлення у прямому ефірі;

- припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики;

- поширювати мінімум раз на годину в ефірному часі інформацію про день трауру (скорботи, жалоби);

- під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки;

- оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні День пам'яті з приводу 75-х роковин початку примусового вивезення населення України в Німеччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-